ua en ru

В Україні понад 97% доріг потребують поточного та капітального ремонту

В Україні понад 97% доріг потребують поточного та капітального ремонту Фото: в Україні практично немає доріг, які потребують ремонту

Ремонт доріг буде виконуватися з гарантією від 3 до 10 років

В Україні понад 97% доріг потребують поточного середнього та капітального ремонту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укравтодору".

Повідомляється, що ремонт доріг буде виконуватися з гарантією від 3 до 10 років, а підрядники не отримають кошти, поки не підпишуть офіційну гарантію. Дані заходи необхідні для збереження доріг, які пошкоджуються большегрузами.


"На сьогодні ми маємо вкрай критичну ситуацію зі станом українських доріг – більше 97% доріг загального користування потребують поточному середньому та капітальному ремонті. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі та незадовільний стан мережі доріг, Держагенство не може собі дозволити виділяти кошти на ремонт наслідків вантажного транспорту", - йдеться в повідомленні.

"Укравтодор" закликає перевізників і водіїв дотримуватися вагових параметрів, зокрема рух автомобілів загальною масою понад 40 тонн заборонено дорогами державного значення, понад 24 тонн – дорогами місцевого значення.

Нагадаємо, Кабмін планує початок масштабного ремонту автодоріг з весни 2017.