ua en ru

Кабмін планує початок масштабного ремонту автодоріг з весни 2017, - Гройсман

Кабмін планує початок масштабного ремонту автодоріг з весни 2017, - Гройсман Фото: володимир Гройсман

Гройсман підкреслив важливість проведення необхідних підготовчих робіт щодо ремонту доріг

Протягом цього року Кабінет міністрів України зосередить зусилля на стабілізації ситуації у автодорожньому господарстві та підготовчих роботах для того, щоби з весни 2017 року розпочати масштабні ремонти доріг в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду у п'ятницю, 24 червня, передає прес-служба Кабміну.

"Цей рік будемо вважати як рік, який дасть нам можливість стабілізувати ситуацію у дорожньому господарстві. Наступного року ми маємо з весни розпочати масштабні ремонти", - сказав Гройсман.

Прем'єр також повідомив, що за результатами його робочої поїздки до США досягнуто попередню домовленість зі Світовим банком про направлення його технічної місії для розробки стратегії розвитку українських доріг.


"Ми маємо будувати дороги, які є якісними, які підкреслять нашу транзитну можливість, які дають десятки тисяч і сотні тисяч, я не перебільшую, робочих місць в Україні. І в це потрібно інвестувати", - сказав голова уряду.

Гройсман також підкреслив важливість проведення необхідних підготовчих робіт щодо ремонту доріг, а також підготовки до наступного сезону прямо зараз, зокрема, збільшити закупівлі солі належної якості, створити нормальні піско-соляні суміші, забезпечити підготовку снігоприбиральної техніки та логістику, а також визначити стандарти прибирання.

Нагадаємо, державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" направило більше 3 млрд гривень на ямковий і дрібний ремонт доріг у 2016 році.