ua en ru

В Україні 39 пунктів пропуску на кордоні підключені до баз даних Інтерполу

В Україні 39 пунктів пропуску на кордоні підключені до баз даних Інтерполу Фото: в Україні 39 пунктів пропуску на кордоні підключені до баз даних Інтерполу

Надалі планується підключення 157 пунктів

В Україні 39 пунктів пропуску на кордоні підключені до баз даних Інтерполу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

"7 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Національної поліції Хатія Деканоідзе зустрілися із членами Оціночної комісії Генерального секретаріату Інтерполу – заступником директора Бюро з координації діяльності європейських національних центральних бюро Інтерполу Клеменсом Вехнером та регіональним спеціалізованим офіцером цього Бюро Браніславою Стойчевськи", - йдеться у повідомленні.


Повідомляється, що протягом перебування оціночної місії в Україні проведено перевірку умов діяльності Робочого апарату Укрбюро Інтерполу, його взаємодію з правоохоронними органами.

Також місія відвідала та ознайомилася із роботою пунктів пропуску на державному кордоні в аеропорту Бориспіль та на автомобільному пункті пропуску Нові Яриловичі у Чернігівській області, де використовуються розшукові бази даних Інтерполу. Наразі в Україні обладнано 39 таких пунктів, а буде – 157.

Нагадаємо, глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що реформу поліції можуть звести нанівець рішення судів про поновлення на роботі працівників МВС, які не пройшли переатестацію.