ua en ru

В Україні в 2015 році більше половини скарг підприємців бізнес-омбудсмена стосувалися ДФС

В Україні в 2015 році більше половини скарг підприємців бізнес-омбудсмена стосувалися ДФС Фото: бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета

У минулому році бізнес-омбудсмен отримав 585 скарг від українських підприємців

Більше половини скарг підприємців України бізнес-омбудсмена у 2015 році стосувалися діяльності Державної фіскальної служби України (ДФС), включаючи Державну податкову інспекцію та митну службу України. Про це йдеться у звіті бізнес-омбудсмена України Альгірдаса Шемети за 2015 рік, поширеній його прес-службою.

При цьому 6% скарг українські підприємці подали на дії Міністерства юстиції України, 4% - Міністерства внутрішніх справ, по 3% - на органи місцевого самоврядування і прокуратури.

В Україні в 2015 році більше половини скарг підприємців бізнес-омбудсмена стосувалися ДФС

Фото: ТОП-10 держорганів, на які надійшли скарги

При цьому усього за 2015 рік, згідно з повідомленням, Рада бізнес-омбудсмена отримав 585 скарг від українських підприємців, з яких успішно закриті були 164 справи, а до кінця 2015 р. державні органи виконали 81% (131) рекомендацій ради.

"2015 рік відзначився щоквартальним зростанням кількості скарг і закритих справ, а також фінансового впливу наших розслідувань. Прямий фінансовий ефект від 164-х успішно закритих нами справ склав 2,3 млрд гривень", - повідомив Шемета.

Майже половина скарг надійшла з Києва - 247. З регіонів найбільше скаржилися представники Харківської області - 48, Київській - 37 і Дніпропетровській 36.

82% всіх скарг, що надійшли від малого та середнього бізнесу, зокрема від представників українських IT-компаній. Раніше глава ДФС Роман Насіров заявляв про плани продовжити обшуки серед операторів у сфері інформаційних інтернет-технологій. Так, у січні податкова міліція Києва вилучила контрабандну партію Apple на понад 10 млн гривень.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба України (ДФС) очікує, що Верховна Рада України найближчим часом ухвалить створення служби фінансових розслідувань при ДФС.