ua en ru

В Україні майже 160 тис. учасників бойових дій числяться в оперативному резерві першої черги

В Україні майже 160 тис. учасників бойових дій числяться в оперативному резерві першої черги Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами  Порошенка, це готовність номер один знову професійно взяти зброю до рук

В оперативному резерві Збройних сил України (ЗСУ) першої черги числяться 160 тисяч учасників бойових дій. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час відкриття Міжнародного волонтерсько-ветеранського форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Порошенка, майже 160 тисяч учасників бойових дій числяться в оперативному резерві першої черги.

"Це готовність номер один знову взяти зброю до рук, взяти її вправно, професійно, з найвищим ступенем вишколу. Ні на йоту не сумніваюся в тому, що кожен із вас готовий знову стати до строю", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко назвав запуск нової виробничої дільниці із виготовлення артилерійських боєприпасів великих калібрів для артилерійської установки "Гіацинт" у ДАХК "Артем" стартом важливого для України серійного виробництва боєприпасів.

Порошенко зазначив, що Україна не лише відновила виготовлення боєприпасів для ЗСУ, але й зробила їх більш точним, більш ефективним, збільшивши потужність та ефективність української армії.

Також повідомлялося, що що авіапарк Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) у 2018 році повинні поповнити майже 30 відремонтованих і модернізованих літаків.