ua en ru

Україна виконала рішення ЄСПЛ, відновивши суддю Волкова на посаді

Україна виконала рішення ЄСПЛ, відновивши суддю Волкова на посаді Джерело фото: zn.ua

Україна виконала рішення Європейського суду з прав людини, відновивши суддю Верховного Суду України Олександра Волкова (на фото) на посаді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховного Суду.

"2 лютого 2015 року у відповідності з п. 4 ч. 1 ст. 41 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та на підставі Постанови Верховної Ради України від 25 грудня 2014 року №60-VIII Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк видав наказ про поновлення на посаді судді ВСУ Олександра Волкова. Таким чином, виконано рішення Європейського суду з прав людини від 09.01.2013 р. у справі "Олександр Волков проти України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що пленум Верховного Суду на найближчому засіданні визначить судову палату, в складі якої Волков буде працювати.

Зазначимо, що 9 січня 2013 р. Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну відновити Волкова на посаді судді Верховного суду якомога швидше".

Крім того, ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити Волкову 6 тисяч євро компенсації моральних збитків та 12 тис. євро компенсації витрат.

1 липня 2014 р. Рада відмовилася відновити на посаді суддю Верховного суду Волкова.

25 грудня 2014 р. Рада підтримала в цілому проект постанови № 1352 про відновлення Волкова на посаді.