ua en ru

Україна вступила до об'єднання транспортних інспекцій країн ЄС

Україна вступила до об'єднання транспортних інспекцій країн ЄС Фото: Україна буде працювати з "Європейським дорожнім контролем"

ECR - це об'єднання транспортних інспекцій країн ЄС, які підвищую рівень безпеки дорожнього руху

Члени Наглядового комітету Euro Contrôle Route (ECR ) затвердили рішення про прийняття пропозиції Міністерства інфраструктури України працювати з "Європейським дорожнім контролем" на постійній основі. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає прес-служба МІУ.

"Для розвитку Укртрансбезпеки велике значення має можливість отримання цінного досвіду такої організації як Euro Contrôle Route в частині підвищення рівня безпеки на автомобільному транспорті, виконання європейських правил і стандартів, застосування санкцій, а також гармонізації європейського законодавства", - наголошується в повідомленні.


Як наголошується, що участь України в роботі ECR дасть колосальні можливості нашої держави максимально комплексно гармонізувати національне законодавство у сфері автомобільного транспорту і, як результат - підвищити рівень безпеки на дорогах.

"як довгострокової перспективи це також наблизить нашу країну на шляху до лібералізації автомобільних перевезень з країнами Європейського Союзу, що в свою чергу дозволить спростити та створити належні умови, як для нашої країни, так і для країн Європейського союзу, в частині міжнародних перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом", - підкреслив Юрій Лавренюк

Повідомляється, що Euro Controle route (ECR) - це об'єднання транспортних інспекцій країн Європейського Союзу, які спільно працюють над підвищенням рівня безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури витратить на ремонт доріг 19 млрд гривень.