ua en ru

Україна включена в "стратегічний діалог" США і Росії, - Держдеп

Україна включена в "стратегічний діалог" США і Росії, - Держдеп Фото: Нед Прайс, представник Держдепу США (usembassy.gov)

Інтегрований стратегічний діалог, ініційований між США і Росією за результатами зустрічі Байден-Путін, охоплюватиме питання України. Також до переліку питань увійдуть теми щодо Сирії та повернення дипломатів.

Він зазначив, що зараз сторони перебувають у процесі планування першої зустрічі.

"Існує цілий перелік питань, які були порушені під час цього саміту і будуть залишатися темами для обговорень між Сполученими Штатами і Російською Федерацією. Низка пріоритетних питань - таких, як Україна, забезпечення гуманітарного доступу в Сирії або наповнення штату наших посольств - ці питання продовжать бути темами дискусій на робочому рівні", - заявив Прайс.

При цьому Прайс зазначив, що делегація США "на чолі з високопоставленим представником Держдепартаменту" планує обговорити насамперед наступні кроки з контролю над ядерними озброєннями. За його словами, одним з головних питань такої взаємодії на нинішньому етапі є звуження ризиків виникнення ядерної війни.

Прайс зазначив, що за результатами зустрічі президентів Байдена і Путіна в Женеві минулого тижня навряд чи можна говорити про позитивний вердикт з основних питань. Тому для досягнення результату знадобиться час, зазначив він.