ua en ru

Україна повернула собі друге місце в медальному заліку на Паралімпійських іграх у Пекіні

Україна повернула собі друге місце в медальному заліку на Паралімпійських іграх у Пекіні Українська збірна на Паралімпіаді (Фото: sportscentre.live)

Паралімпійська збірна України за сьомий день змагань завоювала шість медалей, три з яких – золоті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Паралімпіади в Пекіні.

У п'ятницю в Пекіні українські спортсмени завоювали шість медалей. Всі вони отримані в різних класах біатлонних гонок на 12,5 км. Завдяки цим нагородам на сьомий день змагань Україна повернула собі другу сходинку в загальному медальному заліку. Всього за тиждень національна збірна України зуміла завоювати вже 25 нагород: 9 золотих, 10 срібних і 6 бронзових.

Цікаво, що збірна України достроково оновила рекорд за кількістю золотих медалей на Паралімпійських іграх. По 7 золотих нагород українці завойовували на Паралімпійських іграх у 2006 та 2018 роках. Зараз же за кілька днів до закінчення змагань у скарбничці українців вже 9 золотих нагород.

Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні також відмітив успіхи нашої збірної: "Зараз приємні новини та перемоги України для всіх нас – вони на вагу золота. Або срібла та бронзи. І все це для України успішно здобувають наші паралімпійці у Пекіні. Сьогодні кожен приносить Україні славу на своєму місці.Показує світові, хто такі українці і яка у нас сила.Паралімпіада завершиться через два дні.Я дуже хотів би сказати те саме і про війну - що вона завершиться через два дні.Це, на жаль, поки що нереалістично.Але це точно буде, і перемога для України, і світ для України – досяжні”, – наголосив Зеленський.