ua en ru

Україна не встигає до кінця року виконати одну з вимог МВФ

Україна не встигає до кінця року виконати одну з вимог МВФ Сергій Солодченко (sfs.gov.ua)

Україна не встигне ліквідувати Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця 2020 року. На ліквідацію потрібен щонайменше один рік.

Про це в.о. глави ДФС Сергій Солодченко сказав в інтерв'ю виданню LIGA.net.

"Суто Податкову міліцію до кінця року ліквідувати можливо. Усю ДФС - будуть складнощі. Я думаю, що ми не встигнемо", - сказав він.

За його словами, після відділення Податкової та Митної служби у структурі ДФС залишилася лише Податкова міліція та персонал, який забезпечує її діяльність: бухгалтерія, кадри тощо.

"Поки не створений новий орган, ми працюємо, як працювали: розслідуємо кримінальні провадження, проводимо розшукові дії. Після того, як закон про Бюро економічної безпеки буде прийнятий повністю, ДФС та Податкова міліція будуть ліквідовані", - додав він.

Солодченко вважає, що для повної ліквідації ДФС знадобиться приблизно рік після прийняття закону про Бюро економічної безпеки в цілому.

Голова ДФС повідомив, що у штаті ДФС близько 5000 осіб, яких потрібно буде звільнити. "Але я думаю, що як спеціалісти вони будуть потрібні. Це - держслужба, доволі вузька спеціалізація, кадри з подібним досвідом рідко з’являються з вулиці", - додав він.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна рада зробила крок до створення Бюро економічної безпеки, яке має замінити податкову міліцію, схваливши за основу відповідний законопроект. Згідно з документом, відбудеться розділення сервісної та правоохоронної функцій податкової служби, ліквідація податкової міліції, оптимізація структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері фінансів, і, власне, створення Бюро економічної безпеки.

Як повідомляло РБК-Україна, у лютому 2020 року Кабінет міністрів призначив тимчасово виконуючим обов’язки голови Державної фіскальної служби України Сергія Солодченка.