ua en ru

Україна зіткнулася з реальною загрозою дефолту, - Медведчук

Десять місяців роботи нової влади привели до прогнозованого результату: Україна зіткнулася з реальною загрозою дефолту. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведук.

"Прогнози рейтингових агентств Moody's і Standard&poor's більш ніж невтішні. Дефолт України може стати неминучим у найближчі місяці, якщо обставини не зміняться і Київ не приверне необхідні кошти, заявили в S&P 19 грудня", - зазначає політик.

На думку видання World Politics Journal Києву необхідно 15 млрд дол. до кінця січня, в іншому випадку фінансова катастрофа неминуча.
"Підсумки роботи уряду Арсенія Яценюка говорять самі за себе: за 11 місяців інфляція досягла майже 22%, за підсумками 2014 р. падіння ВВП склало 7,5%, національна валюта офіційно знецінилася вдвічі, а якщо судити по чорному ринку, то майже втричі, експорт у Росію та інші країни Митного союзу просів на третину", - підкреслює Медведчук.

Політик зазначає, що врятувати країну могли б реформи, проте з цим завданням влада не впоралася. "У результаті реформ немає, а майже рік діяльності проєвропейської влади запам'ятався українцям лише гучними корупційними скандалами так вояжами високопоставлених чиновників по далеким країнам", - додав він.