ua en ru

Україна стала лідером за кількістю жертв підривів протитанкових мін

Україна стала лідером за кількістю жертв підривів протитанкових мін Фото: протитанкова міна

Кількість інцидентів зросла на 4% з 2015 по 2016 рік

В 2016 році Стокгольмський міжнародний інститут миру (SIPRI) і Женевський центр з гуманітарного розмінування (GICHD) зареєстрували в Україні 37 інцидент імовірно пов'язаний з підривом протитанкових мін, із 101 жертвою підриву. Про це у своєму докладе повідомляє Женевський центр з гуманітарного розмінування.

"Це на 4% більше, ніж у 2015 році і становить 24% від загальносвітової кількості жертв. 46% від загальносвітової кількості жертв склали цивільні особи", - йдеться в повідомленні.

За інформацією центру, у 2016 році від протитанкових мін в Україні загинули 43 людини, 58 отримали поранення. 69% жертв вибухів становили військові.

Так, в п'ятірку лідерів по підриву протитанкових мін крім України увійшли також Афганістан, Камбоджа, Малі і Пакистан. Крім того, Афганістан, Малі, Пакистан, Сирія і Україна були державами з найвищими показниками втрат в 2016 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції у Луганській області в результаті підриву бронемашини протитанкової гранати і обстрілу військової вантажівки загинули три бойовика, ще семеро поранені.