ua en ru

Україна за останні три роки продала близько 50 держпідприємств

Україна за останні три роки продала близько 50 держпідприємств Фото: Максим Нефьодов

Усього приватизації підлягає 270 державних підприємств

За останні три роки в Україні було продано близько 50 державних підприємств. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

"За останні три роки ми продали трохи менше 50 державних підприємств", - сказав він.

Усього, за його словами, приватизації підлягає 270 державних підприємств. До цього числа, як зазначив Нефьодов, входять підприємства двох категорій: великої та малої приватизації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що винесений на затвердження парламенту новий законопроект про приватизацію запроваджує прозору, конкурентну і всім зрозумілу процедуру продажу державного майна.

За його словами, особливу увагу автори приділили процедурі приватизації великих об'єктів.

Так, у новому законі чітко прописані терміни закінчення підготовки об'єкта до торгів. Новий закон чітко встановлює 11 місяців для об'єктів великої приватизації та 5 місяців для малої. Якщо вартість активів підприємства за останній рік перевищила 250 млн гривень, то це великий об'єкт приватизації, який буде продаватися з залученням радника, все менше - це мала приватизація, яка буде проходити виключно на електронних платформах.