ua en ru

Україна потрапила в розширений список контрсанкцій РФ "на особливих умовах"

Україна потрапила в розширений список контрсанкцій РФ "на особливих умовах" Фото: Дмитро Медведєв

Продембарго торкнеться України тільки у випадку застосування економічної частини асоціацію з ЄС

Прем'єр-міністр Російської Федерації (РФ) Дмитро Медведєв підписав розпорядження про розширення переліку країн, щодо яких Росія ввела контрсанкціі. Про це повідомляє РБК.

Список країн, щодо яких Росія вводить продовольче ембарго, поповнився п'ятьма державами.

Так, в списку опинилися Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн і - на "особливих умовах" - Україна.

Перші чотири країни наприкінці липня приєдналися до санкцій ЄС проти Росії, які після продовження Радою Європи будуть діяти до 31 січня 2016 року.

Для України, згідно з постановою, передбачені особливі умови санкцій. За словами глави російського уряду, продембарго торкнеться її тільки у випадку застосування нею економічної частини асоціацію з ЄС.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Медведєв визнав, що Росія не зможе повністю замістити імпорт.

Крім того, згідно Доповіді Аналітичного центру при уряді РФ, введення відповідних контрсанкцій з боку РФ призвело до істотного зростання цін на внутрішньому ринку, яке посилилося згодом у зв'язку з девальвацією російської національної валюти.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні, 12 серпня, оприлюднив розпорядження №808 "Про розширення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" для ряду фізичних і юридичних осіб Російської Федерації.