ua en ru

Україна отримала статус координатора з туризму ОЧЕС до 2015 року

Україна отримала статус країни-координатора робочої групи з туризму на період до 30 червня 2015 р. Таке рішення прийняте в ході 28-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн-членів Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), яке відбулося в Одесі, передає прес-служба Радміну АР Крим.

"Призначення України країною-координатором робочої групи з туризму ОЧЕС відкриває широкі можливості для впровадження ряду ініціатив нашої держави, спрямованих на розвиток сфери туризму в Чорноморському регіоні", - заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Він відзначив, що основними завданнями співпраці є, зокрема, створення регіонального міжнародного турпродукту, а також формування основних напрямів маркетингової стратегії у сфері туризму країн регіону.

"Одним з пріоритетів розвитку туризму в країнах Чорноморського регіону є розвиток круїзного туризму. Цей перспективний напрям соціально-економічного розвитку приморських територій усіх держав ОЧЕС", - зазначив Вілкул.

Для належного формування і реалізації позначених завдань, Україна вже запропонувала країнам регіону розробити єдину стратегію розвитку круїзного туризму в Чорноморському регіоні на період до 2025 р.

Така співпраця у рамках ОЧЕС здатна значно посилити інвестиційну привабливість держав регіону, що забезпечить раціональніше використання наявних ресурсів і сприятиме конкурентоспроможності усіх країн Чорноморського регіону на глобальному туристичному ринку.

Для реалізації ініціатив, Державне агентство України з туризму і курортів розробить план дій робочої групи на два роки, які будуть винесені на обговорення восени цього року на засіданні Міністрів туризму країн-учасниць ОЧЕС. Захід пройде в Києві у рамках Другого Київського міжнародного туристичного форуму за участю генерального секретаря Всесвітньої туристської організації ЮНВТО Талеба Ріфаі.