ua en ru

Україна отримала право на проведення конгресу ІНФАКОН в 2015 р

Україна отримала право на проведення конгресу ІНФАКОН в 2015 р. Про це повідомив виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів (УкрФА) Сергій Кудрявцев, який бере участь у черговому конгресі ІНФАКОН, який проходив з 9 по 12 червня в Алмати (Казахстан).

Право на проведення конгресу ІНФАКОН свідчить про серйозне авторитеті феросплавних підприємств України на світовому ринку, високому рівні розвитку науково-технічної бази феросплавної галузі країни.

"В Україні є всі необхідні можливості для подальшого розвитку виробництва якісних феросплавів. Феросплавна галузь нашої країни має достатній доробок науково-технологічних розробок з виробництва сплавів, кваліфікованими інженерно-технічними та робітничими кадрами. Думаю, що все це гідно оцінили учасники найбільш авторитетного науково- виробничого заходи в феросплавної галузі, віддавши право проведення конгресу ІНФАКОН в 2015 р. нашій країні", - повідомив голова ради директорів УкрФА Павло Кравченко.

На його думку, в період всесвітньої економічної кризи, наслідком якого стало значне зниження світового попиту на сталь і феросплави, запорукою стабільного розвитку української феросплавної галузі є адекватна політика держави по відношенню до національних виробників, в тому числі - до феросплавним заводам.

Також стало відомо, що під час проведення ІНФАКОН в Україні його учасники відвідають з технічним туром найбільше феросплавне підприємство Європи - Нікопольський завод феросплавів. Це одне з найбільш передових в технічному і технологічному плані феросплавних підприємств у світі.

"Учасники ІНФАКОН-2013 високо оцінили досягнення вітчизняної фундаментальної та прикладної науки в сфері електрометалургії. Науково-технічний і економічний потенціал феросплавної промисловості нашої країни визначається високим рівнем теоретичної та професійної підготовки вітчизняних інженерних кадрів і практичним використанням результатів наукових досліджень українських вчених. Успішний розвиток фундаментальних теоретичних та експериментальних досліджень електроферосплавного процесів дає можливість українським феросплавним заводам впроваджувати у виробництво принципово нові технологічні процеси отримання феросплавів, успішно експлуатувати найбільш досконалі електропечі та електротермічне обладнання, домагатися найкращих показників у плані питомої витрати сировини ", - вважає голова правління "Нікопольського заводу феросплавів", доктор технічних наук Володимир Куцин.

Міжнародні конгреси ІНФАКОН, що проводяться, починаючи з 1974 року, є найбільш авторитетними форумами фахівців феросплавної промисловості, що дозволяють оцінити рівень техніки та технології у процесах феросплавних переділів, визначити перспективні напрямки розвитку галузі в цілому, окремих виробників зокрема, отримати найбільш повну та актуальну технічну та технологічну інформацію, включаючи даних про новітні розробки в сферах технологічного обладнання, електропечестроенія, шлакопереробки, газоочистки, енергоефективності.

Необхідно відзначити, що ІНФАКОН-2015, який пройде в Україні, буде другим за всю історію конгресом, право проведення якого представлено представникам СНД.