ua en ru

Україна отримала додаткові аргументи для вимоги озброєнь, - Саакашвілі

Україна отримала додаткові аргументи, щоб вимагати оборонних озброєнь від західних партнерів. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив екс-Президент Грузії Михайло Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що Україна за кілька останніх діб перемир'я заробила дуже важливий політичний капітал для подальшого вирішення головної задачі, щоб остаточно ізолювати і послабити агресора і щоб природно продовжувати захищати цю країну. Україна отримала додаткові аргументи для того, щоб вимагати оборонних озброєнь від західних партнерів. Це вкрай важливо для зміцнення бойового духу армії. Ви бачили, ми отримали кілька Бтрів з Англії. Навіть це морально дуже зміцнило дух армії, а уявляєте, якщо отримати дійсно серйозне зброю щоб відбиватися - це буде дуже важливо, для цього нам потрібно було пройти дипломатичні етапи", - заявив Саакашвілі.

За його словами, після того, як Президент України Петро Порошенко оголосив перемир'я в ніч на 15 лютого всі цивілізовані країни стануть на його бік.

Нагадаємо, сьогодні заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий повідомив, що Україна звернулася до країн НАТО і Росії у зв'язку з порушенням бойовиками мінських угод від 12 лютого 2015 р.

На Донбасі з 00:00 15 лютого набуло чинності положення про припинення вогню, досягнуте "нормандської четвіркою" в Мінську. Відповідні накази були віддані як офіційним Києвом, так і лідерами терористичних ДНР і ЛНР.