ua en ru

Україна піднялася на 9 місце в таблиці УЄФА завдяки перемозі "Шахтаря"

Україна піднялася на 9 місце в таблиці УЄФА завдяки перемозі "Шахтаря" Фото: "Шахтар" пройшов у півфінал Ліги Європи (twitter.com/fcshakhtar)

Тепер віцечемпіон країни стартуватиме з 3 раунду відбору ЛЧ

Завдяки перемозі "Шахтаря" над швейцарським "Базелем" в 1/4 фіналу Ліги Європи (4:1) Україна піднялася на 9 місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Наша країна випередила Нідерланди, чиї клуби більше не беруть участь в поточному розіграші єврокубків і не зможуть обійти українську асоціацію.

Про це інформує Sport.ua.

Поточна таблиця коефіцієнтів впливає на розподіл путівок через один сезон - на 2021-2022 роки. 9 рейтинг дасть право віцечемпіону України наступного року стартувати з третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, а не з другого.

Раніше перемога над "Вольфсбургом" і вихід у чвертьфінал турніру дозволили "гірникам" піднятися на 15 місце в таблиці клубного рейтингу УЄФА.

Тепер же донецький клуб завдяки впевненій перемозі у 1/4 фіналу піднявся на 14 місце, випередивши англійський "Челсі". Додамо, що клубним рекордом "Шахтаря" є 13 позиція в рейтингу, яку команда посіла у 2013 році.

Для порівняння, віцечемпіон України "Динамо", яке завершило міжнародну кампанію ще в грудні 2019 року, знаходяться на 26 місці. Найкраща позиція київського клубу - 23 (2018, 2019).

Наступним суперником підопічних Луїша Каштру на турнірі стане міланський "Інтер", який у чвертьфіналі здолав "Баєр" (2:1). Матч з командою Антоніо Конте відбудеться 17 серпня (понеділок) в Дюссельдорфі.

Нагадаємо, "Шахтар" наздогнав "Динамо" за кількістю розгромних перемог в єврокубкових матчах на стадії плей-офф.