ua en ru

Україна підніме на Генасамблеї ООН питання Азовського моря, - Клімкін

Україна підніме на Генасамблеї ООН питання Азовського моря, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Ситуація на Азовському морі буде одним з ключових питань, які буде просувати Україна

Україна підніме під час Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку питання Азовського моря. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу.

За його словами, ситуація в Азовському морі буде одним з ключових питань, які буде просувати Україна. Міністр уточнив, що це питання безпеки і оборони. Також він додав, що Україна повинна збільшити свою присутність в Азовському морі.

Глава МЗС зазначив, що в даний час здійснюється міжнародний арбітраж про порушення прав України в Чорному та Азовському морях.

Наживо. В #МЗС проходити тематичний брифінг Pavlo Klimkin щодо непродовження дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і #РФ.

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine П'п'ятниця, 21 вересня 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні співголова комітету Парламентського комітету асоціації "Україна - Європейський союз" з боку Європейського парламенту Даріуш Розатті під час брифінгу у Верховній раді заявив, що в Європейському парламенті планують підняти питання руської блокади в Азовському морі. Він зазначив, що РФ затримала в Азовському морі понад 120 судів ЄС

Раніше РБК-Україна повідомляло, що президент України Петро Порошенко заявив, що метою РФ є окупація Азовського моря. За його словами, Україна має чітко визначений правовий статус в Азовському морі.

6 вересня 2018 року Рада національної безпеки і оборони України затвердила заходи для захисту націнтересів в акваторіях Азовського і Чорного морів. Тепер уряд має прийняти Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту націнтересів.