ua en ru

РНБО затвердила заходи для захисту націнтересів у акваторіях Азовського і Чорного морів

РНБО затвердила заходи для захисту націнтересів у акваторіях Азовського і Чорного морів Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов (turchynov.com)

Уряд має ухвалити Морську доктрину України та удосконалити правову базу захисту націнтересів в акваторії морів

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) затвердила заходи для захисту націнтересів у акваторіях Азовського і Чорного морів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

Як зазначається, мова йде про посилення військово-морської присутності та створення корабельно-катерного угрупування Військово-морсьх сил Збройних сил України в Азовському морі, розбудову відповідної інфраструктури, а також забезпечення підрозділів берегової оборони новітніми ракетами.

"РНБО затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до рішення РНБО, уряд має ухвалити Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту націнтересів в акваторії Азовського і Чорного морів. Крім того, Кабміну доручено відпрацювати спільну позицію України з міжнародними партнерами щодо протидії техногенній катастрофі на півночі Криму, а також забезпечити заходи протидії її поширенню на материкову частину України.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, берегова охорона ФСБ Росії в ніч на суботу, 1 вересня, затримала на дорозі з Маріуполя поблизу Бердянська український балкер Amadore. Крім того, у липні поблизу Бердянська російська ФСБ затримала болгарський суховантаж EVALUNA і ще чотири іноземні судна.

Крім того, в кінці червня повідомлялося, що Російська Федерація перекинула близько 40 бойових кораблів в Азовське море.