ua en ru

Україна передасть звернення в ОЗХЗ про хімічні викиди в окупованому Криму

Україна передасть звернення в ОЗХЗ про хімічні викиди в окупованому Криму Фото: Мар'яна Беца (РБК-Україна)

МЗС збирає докази для підготовки звернення до ОЗХЗ

Україна передасть звернення до міжнародної Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) з приводу хімічних викидів та забруднення повітря в окупованому Криму на заводі "Кримський титан". Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ (МЗС) Мар'яна Беца, передає "5 канал".

За словами Беци, на согодні МЗС збирає у компетентних органів всю інформацію, та необхідні матеріали і докази щодо хімічного викиду в Криму.

"Ми звичайно засуджуємо всі ці дії і нам потрібно для передачі в Організацію із заборони хімічної зброї повний пакет документів. Ми збираємо з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали, всі докази. Нам потрібна експертна оцінка наших відомств, і як тільки ми отримаємо їх - я думаю, це буде найближчим часом - ми одразу передамо це в Організацію із заборони хімічної зброї", - підкреслила речниця МЗС.

Вона також додала, що відповідальність за ситуацію із заводом "Кримський титан" Україна повністю покладає на Російську Федерацію.

Нагадаємо, прокуратура в Херсонській області розпочала кримінальне провадження за фактом викидів в атмосферу хімічних речовин заводом "Кримський титан".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголошено евакуацію у зв'язку із забрудненням у Криму, пов'язаному з "Кримським титаном".