ua en ru

"Кримський титан" зупинить роботу 9 вересня

"Кримський титан" зупинить роботу 9 вересня Фото: "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

У неділю на заводі зупинять вісім печей "Кримського титану"

Завод "Кримський титан" повністю зупинять у неділю, 9 вересня. Про це на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в окупованому Армянську сказав гендиректор підприємства Андрій Акулов, передає "Крым.Реалии".

За словами Акулова, у неділю зупинять роботу вісім печей заводу. Сьогодні, 7 вересня, зупинена ще одна піч, у роботі ще чотири печі.

"Одна з них буде зупинена завтра і три печі - в неділю близько 20:00. З неділі завод буде повністю зупинений. Все йде за планом...", - сказав Акулов.

Він також сказав, що для того, щоб нейтралізувати речовини в кислотонакопичувачі підприємства, завод направить в колектор воду, яку використовує для виробничих цілей, з відведенням вапняку.

Зазначимо, що Акулов є керівником підприємства "Титанові інвестиції", що по суті є "філією" заводу "Кримський титан", створеного для можливості роботи в юрисдикції окупаційної влади Росії в Криму.

Нагадаємо, на півдні Херсонської області оголошена евакуація у зв'язку з загрозою техногенної катастрофи і забрудненням повітря на півночі окупованого Криму.

За даними МОЗ України, в Херсонській області станом на 7 вересня за результатами лабораторних досліджень не виявлено перевищення допустимого рівня хімічних речовин в результаті викидів заводу "Кримський Титан".

В ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. 28 серпня російський "глава Криму", Сергій Аксьонов написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що ситуація в Армянську "виходить за межі норми".