ua en ru

Україна очікує збільшення інвестицій з країн ЄС при входженні в його економічний простір

Входження України в економічний простір ЄС буде сприяти збільшенню інвестиційних надходжень у нашу країну. Про це йшлося 30 серпня на зустрічі першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолія Максюти з керівником німецької консультативної групи з питань економічних реформ, виконавчим директором консультативної компанії "Берлін Економікс" Рікардо Джуччі.

"При входженні в європейський економічний простір Україна розраховує на збільшення інвестицій з країн - членів ЄС, а також на зростання обсягів українського експорту в Євросоюз", - сказав Максюта.

В ході зустрічі обговорювалося питання подальших спільних кроків на шляху євроінтеграції нашої держави. Так, Рікардо Джуччі зазначив, що німецька сторона готова надати консультативну допомогу українському бізнесу для легшої адаптації при виході на європейський ринок.

"Німецька консультативна група з питань економічних реформ готова взяти участь в організації заходів (наприклад, семінарів, конференцій, консультацій) для українських підприємців, які будуть спрямовані на роз'яснення умов виходу і роботи на ринку ЄС", - зазначив Рікардо Джуччі.

Анатолій Максюта подякував співрозмовника за пропозицію і висловився за спільну роботу над подальшою його реалізацією.

Під час зустрічі сторони також обговорили показники економічного розвитку в Україні, ситуацію, пов'язану з ускладненням процедури розмитнення української продукції на митній території Російської Федерації. В ході бесіди була висловлена можливість щодо дій України, спрямованих на застосування міжнародних правил і норм СОТ для вирішення цієї ситуації.

Під час розмови сторони торкнулися питання залучення Україною кредитних коштів МВФ. Перший заступник Міністра зазначив, що українська сторона підтримує продовження співпраці з цією міжнародною фінансовою організацією, однак, умови, виконання яких необхідне для надання Україні чергового кредитного траншу, вимагають додаткової експертної опрацювання.