ua en ru

Україна очікує прогресу в питанні звільнення заручників до нового року, - Геращенко

Україна очікує прогресу в питанні звільнення заручників до нового року, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

У заручниках у Росії і ОРДЛО перебувають 157 українців

Українська сторона сподівається, що позитивне рішення по звільненню заручників буде прийнято до 2018 року. Про це сьогодні, 16 листопада, в кулуарах парламенту журналістам повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми дуже сподіваємося, що до нового року повинні бути позитивні новини в питанні звільнення для сотень тих, хто чекає своїх близьких", - заявила Геращенко.

Нардеп зазначила, що Україна готова передати іншій стороні близько 300 громадян в обмін на звільнення 157 українських заручників. Це стосується тільки тих випадків, коли обмін не суперечить українському законодавству.

"Очевидно, що ми не можемо погодитися на шантаж представників ОРДЛО, які включають в список на звільнення Агєєва і заявляють, що це громадянин ЛНР на повному серйозі", - сказала нардеп.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявила, що кількість українських заручників, яких утримують на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також у Російській Федерації зростає.

Геращенко зазначила, що зараз із заявлених у списках 157 осіб, підтверджено місцезнаходження 88 громадян України. Мова йде, зокрема, про військових, більшість з яких знаходяться в Макіївській колонії.