ua en ru

Україна відвоює захоплені Росією території, але є умова: прогноз екс-глави ЦРУ

Україна відвоює захоплені Росією території, але є умова: прогноз екс-глави ЦРУ Фото: Україна відвоює захоплені Росією території (Getty Images)

Україна зможе повернути території, захоплені російськими окупантами під час війни. Але для цього потрібно, щоб західні країни та НАТО продовжували військову підтримку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву екс-директора ЦРУ та колишнього голову Центрального командування збройних сил США Девіда Петреуса в інтерв'ю Bild.

"Насправді, здається дедалі ймовірнішим, що українські сили зможуть відвоювати більшу частину, якщо не всю територію, захоплену російськими військами в останні місяці. Якщо НАТО і західні країни продовжать надавати ресурси в нинішньому темпі... гадаю, українські сили зможуть зупинити подальший поступ РФ і почати відвойовувати території, захоплені росіянами з 24 лютого", - вважає Петреус.

Попередні оцінки та заяви

Нагадаємо, як нещодавно писало Politico, президент Володимир Зеленський заявив конгресменам, що Україна має повернути території, захоплені Росією, впродовж наступних 3-6 тижнів.

Зазначимо, як вважає екс-посадовець міністерства оборони США, старший науковий співробітник CNAS Кріса Догерті, ЗСУ зможуть звільнити Херсон та територію навколо нього до кінця вересня.

При цьому глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що війна в Україні, яку розв'язала Росія, знаходиться на вирішальній стадії.

Раніше РБК-Україна зібрало головні заяви про терміни та сценарії завершення військових дій у матеріалі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.