ua en ru

Україна офіційно делегувала Нідерландам розслідування аварії Boeing-777

Україна офіційно делегувала Нідерландам розслідування аварії лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області 17 липня 2014 р.

Україна офіційно делегувала Нідерландам розслідування аварії лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області 17 липня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України у своєму Twitter.

"Міністри закордонних справ України та Нідерландів в присутності Президента України підписали меморандум щодо розслідування трагедії. Україна делегує Нідерландам розслідування катастрофи літака MH17 - Меморандум", - йдеться в повідомленні.

Раніше Нідерланди заявили про готовність розслідувати обставини загибелі Boeing-777 за активної участі України, а Великобританія погодилася прийняти на розшифровку "чорні ящики" з лайнера.

Зазначимо, 23 липня з України до Нідерландів відлетіли перші два літаки з 40 контейнерами з тілами і фрагментами тіл загиблих пасажирів Boeing-777 для проведення експертиз. Сьогодні до Нідерландів мають прибути ще два літаки з 51 контейнером.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - ​​Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на облавку: 283 пасажири, серед яких 3 немовлят, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади та 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджує, що літак збили бойовики. Водночас бойовики заперечують свою причетність до інциденту.