ua en ru

Україна схвалила стратегію ЄС для Дунайського регіону

Україна схвалила рішення Європейської ради про розробку Європейською комісією "Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону" та висловила свою зацікавленість у розробці єдиної комплексної політики стосовно зазначеного регіону з метою підвищення ефективності використання численних можливостей р. Дунай. Про це йшлося під час участі делегації України на чолі з міністром регіонального розвитку та будівництва України Володимиром Яцубою у Бухарестському саміті з питань Дунайського регіону, що відбувся 8 листопада, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.
Україна сподівається, що майбутня стратегія сприятиме досягненню ключових цілей, пов'язаних із забезпеченням процвітання, миру та безпеки населення, що проживає у Дунайському регіоні. Тому українська сторона сприйняла пропозицію Комітету регіонів ЄС розглядати Дунайський регіон як єдиний транснаціональний регіон розвитку. Це сприятиме більш повному розкриттю його економічного, соціально-економічного, природоохоронного та культурного потенціалу.
"На наше переконання, успішна імплементація стратегії вимагає рівноправної участі усіх держав Дунайського регіону (як членів, так і не членів ЄС) у відповідних процесах, включаючи доступ до усіх наявних та майбутніх джерел фінансування відповідних програм та проектів", - підкреслив В.Яцуба.
Українська сторона закликала ЄС розглядати Україну як державу, яка свого часу стане членом Євросоюзу, надавши їй практичні можливості повною мірою скористатися інструментами політики регіонального вирівнювання, доступними як для держав-членів, так і кандидатів і потенційних кандидатів на членство в Євросоюзі.