ua en ru

Україна звинувачує Росію у використанні реактивної системи "Смерч" на Донбасі

Україна звинувачує Росію у використанні реактивної системи "Смерч" на Донбасі
У Збройних силах України заявили, що Росія застосовує на Донбасі реактивну систему залпового вогню "Смерч" і, намагаючись це приховати, говорить, що дана зброя використовують українці.

У Збройних силах України заявили, що Росія застосовує на Донбасі реактивну систему залпового вогню "Смерч" і, намагаючись це приховати, говорить, що дана зброя використовують українці. Про це в ході брифінгу заявив представник генерального штабу ЗСУ генерал-майор Олександр Розмазнін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що Росія застосовує їх - це однозначно... Росія після 24 серпня застосувала системи "Смерч", які як раз стріляють таким боєзапасом. Був обстріляний, в тому числі, 12 батальйон територіальної оборони Києва з боку РФ. Щоб приховати свій злочин вони і кажуть, що українці застосовують такі боєприпаси", - заявив Розмазнін.

За його словами, Україна також володіє системою "Смерч".

"Так, у нас є система "Смерч", але я заявляю, що жодного касетного боєприпасу ніхто не отримував з наших артилерійських баз зберігання, оскільки така мета не ставиться. Це зброя масового знищення", - заявив Розмазнін.

Нагадаємо, голова міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) Кеннет Рот днями відвідає Москву для обговорення застосування сепаратистами касетних бомб на Донбасі.