ua en ru

Україна звинувачує РФ в намірі створити хвилю депортації з Криму

Україна розцінює заяву Федеральної міграційної служби Росії про необхідність виїзду жителів Криму без прописки за межі республіки як чергову хвилю депортації.

Україна розцінює заяву Федеральної міграційної служби Росії про необхідність виїзду жителів Криму без прописки за межі республіки як чергову хвилю депортації. Про це на брифінгу заявив голова департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Перебийніса, представник Федеральної міграційної служби РФ Вікторія Гичко заявила, що громадяни, які проживають у Криму і не мають прописки на 18 березня, повинні виїхати за межі Криму.

"До чого ми домовилися? До наступних депортацій?... Зараз ми є свідками підготовки РФ до наступної хвилі, якщо те, про що говорить Гичко, відповідає дійсності", - сказав він.

Перебийніс додав, що МЗС веде роботу по захисту прав громадян Криму на міжнародно-правовому рівні.

Нагадаємо, сьогодні влада Криму заборонила в'їзд на територію півострова 320 українським чиновникам.

У свою чергу Україна планує найближчим часом посилити радіосигнал для інформаційної присутності в Криму.

"Наше інформаційне присутність в Криму - дуже важливе для нас завдання. Наприклад, подача потужного сигналу та мовлення російською мовою для того, щоб роз'яснювати позицію Києва в Криму. У нас є всі можливості це зробити", - заявила заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар.