ua en ru

Україна не повинна йти на повідку у Європи в питанні декриміналізації статті, за якою засуджена Тимошенко, - Єфремов

Україна не повинна йти на повідку у Європи в питанні декриміналізації статті, за якою засуджена Юлія Тимошенко. Таку думку на сьогоднішньому брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дійсно, ті питання, які піднімаються сторонами, - вони вимагають діалогу і не вимагають поспішного рішення. Ми під диктовку з Євросоюзу не вирішуватимемо ті питання, які вважаємо згубними для розвитку нашої держави, незалежно від того, хто ці питання ставить", - сказав Єфремов.

Він відзначив, що Партія регіонів поки не готова зважитися на декриміналізацію статті, за якою засуджена Тимошенко. "У нас викликає великі сумніви, наскільки наші люди зможуть оцінити, якщо ми знімемо з високопоставлених працівників, чиновників відповідальність за розпорядження і зловживання бюджетом. Ці питання проходять сьогодні відповідне відпрацювання", - сказав депутат.

В той же час він підкреслив, що "регіонали" готові вести конструктивний діалог з опозицією, проте якщо питання, що піднімаються опозиційними фракціями, будуть спрямовані на розвиток України. "З тих же питань, які викликають у нас сумніви, ми консультуватимемося з нашими виборцями і ухвалюватимемо ті рішення, яке нам делегують наші виборці", - відзначив Єфремов.