ua en ru

Україна і НАТО реалізують послідовну стратегію стримування РФ, - Міноборони

Україна і НАТО реалізують послідовну стратегію стримування РФ, - Міноборони Фото: в Міноборони розповіли про реалізацію стратегії стримування Росії

В Міноборони важають, що результати Варшавського саміту НАТО сприятимуть відстоюванню національних інтересів України

Україна і НАТО реалізують послідовну стратегію стримування загроз з боку Російської Федерації. Про це повідомив директор Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони України Анатолій Петренко за підсумками Варшавського саміту НАТО, передає прес-служба Міноборони.

"Ми реалізуємо послідовну стратегію стримування, яка не дозволить підняти ескалацію конфлікту, яка не дозволить в подальшому застосовувати заходи гібридного впливу, підривати наш суверенітет, територіальний устрій та нашу незалежність", - наголосив Петренко.


З його слів, останній саміт НАТО є знаковим для України, і його результати будуть використані для збереження і відстоювання національних інтересів в рамках територіальної цілісності України, для реалізації масштабних реформ та виведення українських збройних сил на новий рівень якості.

Нагадаємо, в Держдепі США вважають, що відносини України і Північноатлантичного альянсу переходять з рівня "відповіді на кризу" на рівень тривалого партнерства.