ua en ru

Відносини України і НАТО переходять на рівень тривалого партнерства, - Держдеп

Відносини України і НАТО переходять на рівень тривалого партнерства, - Держдеп Фото: Бейкер повідомив, що головною метою тривалого партнерства є розвиток ЗСУ

Вашингтон надасть Україні ще 335 млн доларів у 2016 році на підтримку української оборони

Відносини України і Північноатлантичного альянсу переходять з рівня "відповіді на кризу" на рівень тривалого партнерства. Про це повідомив речник Державного департаменту США Джошуа Бейкер, передає DW.

Головною метою побудови тривалого співробітництва між Україною і НАТО є розвиток Збройних сил України.


У той же час Бейкер підкреслив, що посилення східних кордонів Альянсу не означає появу нової "залізної завіси" в Європі.

"НАТО не шукає протистояння з будь-якою державою або союзом держав. НАТО - оборонне освіта ... Для гарантій безпеки країн-членів НАТО має також захищати стабільність своїх кордонів ", - зазначив Бейкер, роз'яснюючи політику Альянсу у Східній Європі після саміту у Варшаві.

Відносини Альянсу в Європі з Україною, Молдовою, Грузією, а також Швецією і Фінляндією реалізують мету посилення стабільності серед країн, які не є членами НАТО.

Бейкер також заявив, що Вашингтон надасть Україні ще 335 млн доларів у фіскальному 2016 році на підтримку української оборони, зокрема "на тренування військовослужбовців, радари і комунікаційні системи, а також на радників, які будуть допомагати в боротьбі з корупцією".

Крім цього, Альянс буде підтримувати реформування сфери оборони в Україні, надавати сприяння у розмінуванні територій і навчати офіцерів і дипломатів за стандартами НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на засіданні ради Росія-НАТО обговорять Україну і Афганістан.