ua en ru

Україна ще не подавала до СОТ скаргу на заборону Росії на ввезення рослинної продукції

Україна ще не подавала до СОТ скаргу на заборону Росії на ввезення рослинної продукції В.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П'ятницький
Україна ще не подавала у Всесвітню торговельну організацію (СОТ) скаргу на заборону Росії на ввезення рослинної продукції.

Україна ще не подавала у Всесвітню торговельну організацію (СОТ) скаргу на заборону Росії на ввезення рослинної продукції. Про це йдеться у листі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на адресу Міністерства аграрної політики та продовольства, копією якого володіє "Апостроф".

Як наголошується, що Україна поки не подавала скаргу до СОТ, але має намір обговорити це питання на засіданні комітету з технічних бар'єрів, яке відбудеться 5-6 листопада 2014 р.

Зокрема, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України звернулося до Мінагрополітики з проханням "надати інформацію про порушення з боку Російської Федерації правил СОТ у двосторонній торгівлі з Україною, і випадки введення російською стороною необґрунтованих обмежень на імпорт з України харчових продуктів, зокрема, сирів, кондитерських і тютюнових виробів".

Нагадаємо, раніше сьогодні Мінагрополітики повідомило, що Мінекономрозвитку звернулося до СОТ через заборону РФ поставляти рослинну продукцію з України.