ua en ru

Україна сподівається на ефективну взаємодію з НАТО у модернізації цивільного захисту

Україна сподівається на ефективну взаємодію з НАТО у модернізації цивільного захисту Фото: зустріч української делегації з представниками НАТО (kmu.gov.ua)

У НАТО констатували випробування Росією гібридних атак на території України

Віце-прем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася у Брюсселі з помічником генсекретаря НАТО з операцій Патріком Тернером. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Під час зустрічі обговорювалися напрями взаємодії для підвищення рівня готовності у разі надзвичайних ситуацій цивільного характеру та захисту критичної інфраструктури, як елементів системи національної безпеки України.

"Учасники зустрічі позитивно оцінили створення ефективної та сучасної системи цивільного захисту в Україні, яку включено до Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік", - йдеться в повідомленні.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Патріку Тернеру за підтримку розвитку співпраці між Україною та НАТО у рамках Комітету з планування на випадок надзвичайних ситуацій.

"Ми очікуємо, що співпраця України з НАТО у цій сфері буде на такому ж високому рівні, як і співпраця в оборонному та військовому секторах. Сподіваємося на ефективність такої взаємодії", - зазначила віце-прем’єр.

На зустрічі також йшлося про взаємодію з НАТО у створенні в Україні національної системи стійкості та про протидію гібридним загрозам і спільні проекти у цій сфері.

"На жаль, зараз Україна для Росії де-факто є базою для випробування різноманітних гібридних атак", - наголосив помічник генсека НАТО.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік".