ua en ru

Порошенко затвердив річну програму співпраці Україна-НАТО

Порошенко затвердив річну програму співпраці Україна-НАТО Фото: прапори Україна-НАТО (president.gov.ua)

Підписана програма про співробітництво буде діяти в 2018 році

Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік". Про це повідомляє Офіційне інтернет представництво президента України.

Зокрема, підписана президентом програма дозволить реалізувати всі пріоритетні домовленості між Україною і країнами НАТО.

"Річна національна програма (РНП-2018) повинен забезпечити виконання пріоритетних завдань співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору, а також відповідних рішень, прийнятих під час засідання Комісії Україна - НАТО на рівні Глав держав і Урядів 9 липня 2016 року у Варшаві (Республіка Польща), інших важливих домовленостей зі стороною НАТО", - йдеться в повідомленні

Також повідомляється, що дана програма є системним стратегічним документом, що визначає пріоритетні завдання на 2018 рік та середньострокові цілі, які планується досягти до 2020 року.

Крім того, даний документ визначає відповідні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки та оборони країни у відповідності зі стандартами і рекомендаціями Альянсу.

У цілому програма спрямована на залучення і використання потенціалу та практичної та консультативно-дорадчої допомоги НАТО та держав - членів Альянсу з метою підвищення обороноздатності України в умовах збройної агресії Російської Федерації, а також запровадження цілеспрямованих і планомірних заходів з підготовки держави до набуття членства в НАТО

Контроль за виконанням Річної національної програми покладено на Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко віддав розпорядження готувати проект поправок до Конституції, який закріпить прагнення України до вступу до НАТО та до ЄС.