ua en ru

Україна може отримати можливість інтегруватися в Європу через регіони, - генсек АЄР

Україна може отримати можливість інтегруватися в Євроу через регіони. Про це заявив генеральний секретар Асамблеї європейських регіонів (АЄР) Паскаль Гергент в ефірі ток-шоу "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".

"Ми вважаємо, що надалі інтеграція в Європу має проходити через регіони. Наша організація включає в себе 250 регіонів Європи з 35 країн. Мені здається дуже важливим, що саме через інтеграцію регіонів така країна як Україна отримає можливість інтегруватися до Європи, і це той принцип регіоналізму, який сповідує наша організація".

Водночас він зазначив, що вчора в рамках конференції АЄР в Дніпропетровську 25-27 квітня 2013 р. проходили дуже важливі зустрічі та конференції в рамках підготовки до програми східного партнерства. Було прийнято спільне рішення про те, що європейські регіони будуть готуватися до підписання угоди про асоціацію, яка має відбутися в листопаді 2013 р. у Вільнюсі.

Читайте також: Кабмін і АЄР створять координаційний центр для імплементації європейських практик у регіонах України, - Вілкул