ua en ru

Україна і Молдова домовилися про постачання озброєння та військової техніки

Україна і Молдова домовилися про постачання озброєння та військової техніки Фото: "Промоборонекспорт" (poe.cc.ua)

"Промоборонекспорт" і Міноборони Молдови підписали меморандум про взаємодію

ДП "Промоборонекспорт" і Міністерство оборони Молдови в рамках міжнародної оборонної виставки "Зброя та безпека-2018" сьогодні, 11 жовтня, підписали меморандум про взаємодію. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державного концерну "Укроборонпром".

Зокрема, документ передбачає надання сторонами послуг з капітального ремонту та модернізації бронетанкової та авіаційної техніки. Також сторони домовилися про можливість поставок української військової техніки Збройним силам Молдови.

Крім того, в рамках міжнародної виставки "Зброя та безпека" 9 жовтня підписано меморандум між ДК "Укроборонпром" і компанією Excalibur (Чехія). Документ передбачає готовність обох сторін спільно здійснювати науково-технічну та дослідно-конструкторську діяльність, спрямовану на створення нових зразків військової техніки і озброєнь.

Нагадаємо, компанія "Спецтехноекспорт" підписала меморандум про співробітництво з турецькою компанією Aselsan. Сторони домовилися про виробництво турецьких систем радіозв'язку в Україні. Виробництво турецьких систем радіозв'язку в Україні надасть Міністерству оборони України доступ до сучасних технологій в галузі зв'язку.

Також в "Спецтехноекспорті" повідомляли, що Україна та Канада будуть спільно розвивати високі технології в літакобудуванні.