ua en ru

Україна та Молдова домовилися про організацію спільного прикордонного контролю

Україна та Молдова домовилися про організацію спільного прикордонного контролю Фото: Віктор Назаренко

Відповідні домовленості дозволять громадянам скоротити ча перетину кордону у пункті пропуску на 20-25%

Україна та Молдова домовилися про організацію спільного прикордонного контролю. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, у рамках заходів з нагоди святкування 25-річчя Прикордонної поліції Республіки Молдова, участь в яких взяв голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, було підписано відповідний протокол.

Повідомляється, що сторони підписали протоколи про організацію спільного прикордонно-митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон, а саме - "Джюрджюлєшть-Рені", що на українській території та "Паланка-Маяки-Удобне" - на молдовській території.

"Підписання протоколів про організацію спільного контролю ще в двох пунктах пропуску - є черговим практичним кроком, спрямованим на зміцнення довіри між нашими країнами та створення комфортних умов для громадян, які перетинають кордон за рахунок скорочення часу їх оформлення в пункті пропуску на 20-25%", - повідомив Назаренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті та Буковині співробітники Держприкордонслужби затримали два транспортних засоби, які були викрадені в Румунії.