ua en ru

Україна і Казахстан домовилися про економічне співробітництво на принципах СОТ

Україна і Казахстан домовилися про економічне співробітництво на принципах СОТ Фото: глава Мінрегіону України Геннадій Зубко

Сторони обговорять постачання вугілля, нафти і газу

Україна і Казахстан домовилися розвивати подальші відносини у сфері торговельно-економічного співробітництва на основі норм і принципів Світової організації торгівлі (СОТ) і не застосовувати у двосторонній торгівлі положення додатка 6 до договору про зону вільної торгівлі між державами-учасниками СНД. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінрегіону України.

Відповідні домовленості були закріплені в протоколі дванадцятого засідання Спільної міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва, який підписали віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова української частини комісії Геннадій Зубко та перший заступник прем'єр-міністра Республіки Казахстан, голова казахстанської частини комісії Бакитжан Сагінтаєв.

Україна і Казахстан направлять делегації експертів, щоб вирішити питання щодо постачань на Україну казахстанського вугілля марки А, опрацювати питання поставок в Україну і транзиту трубопровідним транспортом сирої нафти. Учасники засідання також домовилися вивчити питання поставок в Україну казахстанського природного газу і транзиту через територію Республіки Казахстан туркменського та узбецького природного газу.

Нагадаємо, Казахстан готовий постачати в Україну до 300 тис. тонн енерговугілля.