ua en ru

Україна - Іспанія: Фоменко без різниці з ким грати у плей-офф

Україна - Іспанія: Фоменко без різниці з ким грати у плей-офф Фото: Михайло Фоменко

Засмучений тренер висловився про матч

Наставник української збірної Михайло Фоменко прокоментував програну іспанцям останню гру відбору Євро-2016 для збірної України. Про це пише прес-служба ФФУ.

"Шкода, що не реалізували жодного моменту. Здорово зіграв воротар суперника. Бажано було б вирішити завдання виходу на чемпіонат Європи з першого кроку, щоб не брати участь в наступному етапі. Але життя така, що будемо готуватися до наступних матчів плей-офф. Ви всі бачили, який невмотивованої була Іспанія. Вони можуть виставляти 3-4 рівних по силі складу. Ми чомусь вважаємо, що ми сильніше за всіх у Європі. Команда грає так, як їй дозволяє суперник. Невмотивований суперник не дозволив нам зробити те, що ми задумали. Дуже здорово зіграв воротар, хоча моментів у нас було достатньо. Ми не реалізували їх, а в цьому плані має бути якість", - сказав Фоменко.

"Ніколи так не підходив до футболу - бажано чи небажано. Що жеребкування дасть, те й буде. Ідеальний варіант для плей-офф - перша гра на виїзді, а друга - вдома. Стадіон та вболівальники все ж є 12 гравцем. В будь-якій команді є гравці-лідери за характером і по грі. Ярмоленко і Коноплянка є нашими ігровими лідерами. Якщо раніше суперник ще не так добре їх знав, то зараз їх сильні сторони легше нівелювати. Коноплянці, наприклад, потрібно урізноманітнити свою гру, щоб суперникам у подальшому було ще складніше", - додав коуч українців.

Нагадаємо, матч Україна - Іспанія завершився з рахунком 0:1 на користь гостей. Після цієї поразки українці посіли третє місце у своїй групі і тепер зіграють в плей-офф.