ua en ru

Україна та Польща підписали меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Національне агентство з енергозбереження Республіки Польща (KAPE) підписали 20 вересня 2012 р. під час проведення ХІ економічного форуму "Україна-Польща" меморандум про взаєморозуміння, повідомляє прес-служба Держенергоефективності України.

Метою меморандуму є забезпечення розвитку співробітництва, спрямованого на спільну реалізацію заходів та проектів у сфері енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики українськими та польськими організаціями і компаніями.

Голова Держенергофективності Микола Пашкевич після підписання наголосив, що співпраця з польськими колегами має важливе значення для України. "Досвід Польщі у підвищенні рівня енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики надзвичайно цікавий для нас, адже вони мали подібні проблеми на шляху переходу від планової економіки до ринкової як ми зараз. У нас спільні цілі, тому переконаний, що співпраця буде успішною", - зазначив Пашкевич.

Також голова Держенергофективності повідомив, що у рамках меморандуму заплановано створення Українсько-польського центру з вивчення передового досвіду у сферах енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики.

Читайте також: Профільний комітет рекомендує ВР прийняти закон про енергоефективність будівель з урахуванням пропозицій Мінрегіону, - Лисов