ua en ru

Україна та Ізраїль досягли домовленості про перерахунок пенсій громадян-нерезидентів, - посол Ізраїлю

Україна та Ізраїль досягли домовленості про перерахунок пенсій своїх громадян-нерезидентів. Про це в ході прес-конференції повідомив надзвичайний і повноважний посол Держави Ізраїль в Україну Реувен Дін Ель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Досягнута угода, договори підписані, тепер ми перейшли на стадію затвердження. Договори знаходяться на стадії резолюції міністерствами, якщо я не помиляюся, фінансів, юстиції, закордонних справ, економіки. І після цього будуть передані на ратифікацію", - сказав Реувен Дін Ель.

Він зазначив, що відповідні договори повинні бути ратифіковані державами до червня 2012 р. і підписані уповноваженими представниками сторін.

Договори повинні бути підписані не пізніше червня для того, щоб суми виплат пенсій, про які йде мова в договорах, були внесені до державних бюджетів на 2013 р.

І якщо до цього терміну договори будуть підписані "починаючи з 1 січня 2013 р. ця епопея нарешті буде закінчена, до загальної радості", - резюмував Реувен Дін Ель.

Нагадаємо, вчора також прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з міністром туризму Ізраїлю Стасом Місежніковим заявив, що угода про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем буде підписана найближчим часом.