ua en ru

Угода про ЗВТ з Ізраїлем буде підписана найближчим часом, - Азаров

Угода про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем буде підписана найближчим часом. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі в середу з Міністром туризму Ізраїлю Стасом Місєжніковим, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Важливим елементом нашої економічної співпраці повинно стати підписання двосторонньої угоди про створення зони вільної торгівлі. Ми готові просуватися у цьому напрямку і, я думаю, що найближчим часом можна завершити переговори й підписати цю угоду", - зазначив Микола Азаров.

Він поінформував, що у минулому році двосторонній товарообіг зріс до близько 858 млн дол.., і є значний потенціал для його збільшення.

Міністр туризму Ізраїлю, у свою чергу, відзначив, що зараз тривають переговори щодо товарних груп, які увійдуть до зони вільної торгівлі.

"Найближчим часом буде завершена робота зі створення зони вільної торгівлі. Наші робочі групи зараз домовляються про діапазон товарів, які увійдуть у ЗВТ. І, я думаю, що ця робота буде завершена найближчим часом", - підтвердив Місєжніков, який є головою міжурядової комісії з питань економічного співробітництва з ізраїльського боку.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович у листопаді 2011 р. заявляв, що Україна та Ізраїль можуть підписати угоду про зону вільної торговки, а також міждержавний договір про виплату пенсій Україною особам, які репатріювалися до Ізраїлю після 1991 р. в ході наступного візиту Президента Ізраїлю Шимона Переса до України.