ua en ru

Україна та ЄБРР підписали угоду про модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на 150 млн євро

Україна та ЄБРР підписали угоду про модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на 150 млн євро
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та директор з енергетики ЄБРР Ріккардо Пуліті підписали угоду про модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на 150 млн євро.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та директор з енергетики Європейського банку реконструкції та розвитку Ріккардо Пуліті підписали угоду про модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на 150 млн євро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгазу".

"Це не тільки проект модернізації газотранспортної інфраструктури, а можливість сприяти повній прозорості енергетичного сектору України в цілому", - підкреслив Пуліті.

Він також підкреслив, що Україна є ключовою транзитною системою і потенційно може стати важливим Європейським енергетичним центром.

"Прозорість і відкритість - основні умови відновлення України як головного Європейського енергетичного центру", - заявив він.

У церемонії ратифікації фінансової угоди також взяв участь Президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів, який спільно з Рікардо Пуліті підписав проектну угоду між Європейським банком реконструкції та розвитку і оператором вітчизняної газотранспортної системи.

"Реалізація даного проекту дозволить не тільки підвищити надійність та енергоефективність газотранспортної системи, але і зміцнить енергетичний суверенітет України", - прокоментував подію Прокопов.

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" обговорив з ЄБРР надання 200 млн дол. кредиту для модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.