ua en ru

Україна - Хорватія: анонс матчу

Україна - Хорватія: анонс матчу Фото: Україна - Хорватія (ffu.org.ua)

Готуємося до поєдинку відбору на ЧС-2018

Збірна України вдома зіграє з Хорватією в рамках десятого туру групової стадії відбору на чемпіонат світу 2018 року. Онлайн-трансляція поєдинку розпочнеться на РБК-Україна о 21:45, а дивитися матч можна на телеканалах ТРК "Україна" і "Футбол 1". Букмекери віддають мінімальну перевагу гостям майбутнього поєдинку.

9 жовтня 21:45
Київ, НСК "Олімпійський"

Головним арбітром матчу призначено 42-річного рефері з Німеччини Фелікса Бриха. Асистенти арбітра - Марк Борш та Штефан Лупп, резервний арбітр -– Бастіан Данкерт. Спостерігач арбітражу - Мануель Діас Вега (Іспанія).

Брих – арбітр ФІФА з 2007 року. В його активі - робота на фіналі Ліги Європи-2014 ("Севілья" - "Бенфіка" - 0:0, 4:2 по пенальті) та у вирішальній грі Ліги чемпіонів-2017 ("Ювентус" - "Реал" - 1:4).

Юрист з Мюнхена працював на матчі за участю національної збірної команди України, в якому "синьо-жовті" у рамках відбору ЧС-2010 у гостях виграли у команди Казахстану з рахунком 3:1.

Також німця неодноразово призначали на єврокубкові поєдинки донецького "Шахтаря" та київського "Динамо" (Ліга чемпіонів 2009/2010 "Рубін" - "Динамо" - 0:0; Ліга чемпіонів 2010/2011 "Шахтар" - "Брага" - 2:0; Ліга чемпіонів 2011/2012 "Порту" - "Шахтар" - 2:1; Ліга чемпіонів 2015/2016 "Динамо" - "Порту" - 2:2).

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч: "Стиль гри нашої команди залишиться тим самим. Можливо, будуть якісь зміни по позиціях. Спробуэмо показати завтра свою якість. При всій повазі до збірної України, впевнений, що хорватські футболісти, які виступають в провідних клубах Європи, покажуть хорошу гру. Ми дуже поважаємо збірну України, а особливо - її головного тренера. Але ми віримо в свою команду і своїх футболістів. Я вивчив суперника як міг за ці два дні, і всю отриману інформацію озвучив своїм підопічним".

Головний тренер збірної України Андрія Шевченка: "Я з великою повагою ставлюся до хорватського футболу, їх країни, гравців і уболівальників. Це не найкращий розвиток подій для наших команд. Хотілося б іншого. У нашій групі ми з хорватами показували стабільний футбол з точки зору організації і ведення гри, але результат був не завжди найкращий. Я подивився на розклади в групі. Хорвати повинні грати на перемогу. Матч буде відкритий. Приємно грати проти такого суперника. Незважаючи на зміну тренера у них є сильні виконавці. Коли грали в Загребі, прийом хорватських уболівальників був дуже спокійний. Сподіваюся, з нашого боку буде те ж саме".

Орієнтовні склади:

Україна: П'ятов, Хачеріді, Ракицький, Караваєв, Матвієнко, Степаненко, Гармаш, Ярмоленко, Коноплянка, Марлос, Бесєдін.

Хорватія: Субашич, Віда, Врсалько, Піваріч, Мітровіч, Перішич, Ракітіч, Модріч, Рог, Крамаріч, Чоп.

Нагадаємо, збірна України обіграла Косово в матчі дев'ятого туру групового етапу кваліфікації чемпіонату світу 2018 року.