ua en ru

Україна, Німеччина та Франція закликали РФ розблокувати звільнення заручників

Україна, Німеччина та Франція закликали РФ розблокувати звільнення заручників Фото: Адміністрація президента України

Радники голів "нормандської четвірки" провели переговори в Мінську

На зустрічі дипломатичних радників голів "нормандської четвірки" в Мінську представники України, Німеччини та Франції закликали Росію розблокувати звільнення заручників. Про це йдеться в повідомленні Адміністрації президента України.

Повідомляється, що в ході переговорів сторони обговорили ключові аспекти імплементації мінських домовленостей, засудили порушення підтримуваними Росією бойовиками режиму припинення вогню, виступили за негайну консолідацію "режиму тиші" на Донбасі та обговорили реалізацію угод щодо відведення важкого озброєння. Окремий акцент було зроблено на безпеці умов роботи СММ ОБСЄ на Донбасі, а російську сторону закликали вжити необхідні заходи з метою припинення залякування бойовиками спостерігачів місії ОБСЄ.

"Україна, Німеччина і Франція закликали Росію розблокувати процес звільнення заручників на Донбасі, зокрема напередодні Великодніх свят. В черговий раз було підкреслено, що звільнення заручників вимагає невідкладного рішення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, українська сторона зазначила, що фактична експропріація українських підприємств і визнання незаконних документів Росією суперечать мінським угодам і загрожують всьому процесу врегулювання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в полоні бойовиків залишається 121 громадянин України.