ua en ru

Україна повинна повернути свою територіальну цілісність, - президент Польщі

Україна повинна повернути свою територіальну цілісність, - президент Польщі Фото: Анджей-Себастьян Дуда (flickr.com/poroshenkopetro)

На думку Дуди, Україна є основною метою, до якої повинні прагнути НАТО та ЄС

Президент Польщі Анджей-Себастьян Дуда заявив, що Україна повинна повернути свою територіальну цілісність. Про це він повідомив в ході зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає "Польське Радіо".

"Ми (з Ердоганом - ред.) згодні з тим, що Україна - це основна мета, до якої повинні прагнути і НАТО, і Європейський Союз (ЄС). Необхідно також, щоб Україна повернула свою територіальну цілісність, щоб російська агресія в Україні завершилася тим, щоб Україна, згідно з міжнародними угодами та міжнародного права, повернула контроль над своїми територіями", - заявив Дуда.

Так, лідери двох держав обговорили відносини на рівні НАТО, співпраця по лінії Анкара-ЄС. Президент Дуда зазначив, що Польща підтримує вступ Туреччини в ЄС.

Згідно з інформацією видання, президент Туреччини в ході візиту президент зустрівся з прем'єр-міністром Польщі Беатою Шидло і главами Сейму і Сенату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського, що партнерство з Україною залишається ключовим завданням зовнішньої політики Польщі.