ua en ru

Україна повинна продовжувати реформи, незважаючи на майбутні вибори, - Міклош

Україна повинна продовжувати реформи, незважаючи на майбутні вибори, - Міклош Фото: Іван Міклош (УНІАН)

Одним з найважливіших зобов'язань України перед МВФ є проведення антикорупційної реформи

Україна повинна продовжувати реформи в 2018 році, незважаючи на наближення виборів. Про це заявив голова Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні Іван Міклош в ефірі "5 каналу".

"Це нормально в демократичних країнах, коли політики перед виборами не хочуть робити реформи, тому що люди бояться реформ. Але в 2018 році потрібно, щоб реформи продовжувалися. Тому що Україна - в ситуації, коли без реформ не буде прогресу, а люди потребують прогресу. Тому що Україна не зможе фінансувати свої зобов'язання без програми валютного фонду", - сказав він.

За його словами, одним з найважливіших зобов'язань України перед МВФ є проведення антикорупційної реформи, зокрема, прийняття законопроекту про Антикорупційний суд.

"Необхідно, щоб ці передумови валютного фонду були виконані навесні, тобто до кінця травня, щоб не створити проблеми в цьому фінансуванні. Значить, ще є час... Але не тільки потрібно створити якийсь Антикорупційний суд - треба мати такий суд, який буде працювати", - сказав Міклош.

Він також зазначив, що за останні роки Україна чимало зробила для того, щоб звузити ресурси для корупції - енергетика, банківська сфера і держзакупівлі, податки.

"Залишився тільки один простір для корупції - це держпідприємства", - зазначив він.

Нагадаємо, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб заявив, що Національний банк України сумнівається в отриманні чергового траншу від Міжнародного валютного фонду в I кварталі 2018 року.