ua en ru

Україна має отримати безвізовий режим до кінця жовтня, - Гопко

Україна має отримати безвізовий режим до кінця жовтня, - Гопко Фото: Ганна Гопко вважає, що в Україна може отримати безвізовий режим з ЄС у жовтні

Голова комітету ВР у закордонних справах вважає високими шанси на лібералізацію візового режиму з ЄС найближчим часом

Україна має високі шанси отримати безвізовий режим з Європейським Союзом до кінця жовтня. Про це заявила голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко в ефірі "5 каналу".

"Ті сигнали, які ми отримуємо зараз - це те, що в України достатньо високі шанси. Ми знаємо, що в нас високі шанси, тому що ми давно виконали усі критерії на відміну від інших країн, до яких є ще в Європейського Союзу певні побажання. І тому ми чітко ставимо, що максимум кінець жовтня - і ми бачили вже заяви комісара Хана про те, що він оптимістично дивиться на те, що Україна і Грузія отримають (безвізовий режим, - ред.)", - сказала вона.

Гопко також додала, що сподівається, що в середині країни політичні еліти не будуть розгойдувати ситуацію "різними спекуляціями, популізмами для того, щоб дати додаткові аргументи... ось подивіться, Україна не готова".

Нагадаємо, комітет громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ Європарламенту підтримав законодавчу ініціативу про надання Грузії візової лібералізації з ЄС.