ua en ru

Комітет Європарламенту підтримав надання безвізового режиму Грузії

Комітет Європарламенту підтримав надання безвізового режиму Грузії Фото: комітет Європарламенту підтримав безвиз для Грузії

За ініціативу проголосували 44 члени комітету, проти - 5

Комітет громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ Європарламенту підтримав законодавчу ініціативу про надання Грузії візової лібералізації з ЄС. За ініціативу проголосували 44 члени комітету, проти - 5, повідомляє "Грузія Online".

Так, згідно з процедурою, після голосування в комітеті, питання надання Грузії безвізового режиму, з проходженням певних дискусій, буде винесено на пленарне засідання Європарламенту.

"У разі затвердження ініціативи Європарламентом, Єврокомісія звернеться з рекомендацією до Ради ЄС та Європейського парламенту про надання безвізового режиму для громадян Грузії для поїздки в зону Шенгену, після чого буде прийнято дане рішення країнами-членами ЄС", - йдеться в повідомленні.

У разі позитивного рішення щодо надання безвізового режиму для Грузії, в єврорегуляцію №539/2001 буде внесена поправка і громадянам Грузії буде дозволена безвізова поїздка в країни Шенгенської зони (плюс чотири-країни кандидати: Румунію, Болгарію, Хорватію, Кіпр).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Європарламенті повідомили, коли відбудеться голосування за безвізовий режим з Україною.